Kolon kanseri, bağırsakların son kısmında meydana gelen bir kanser türüdür. Erken teşhis, tedavinin etkililiği açısından önemlidir. Belirtileri arasında karın ağrısı, dışkılama problemleri ve kanama yer alır. Düzenli kontrol ile kolon kanserinden korunabilirsiniz. Detaylı bilgi için bizi ziyaret edin. …
Lenfoma, lenf sistemi kanserleri arasında yer alan bir hastalıktır. Lenf bezlerini etkileyen kanser türleri içinde en yaygın olanıdır. Tedavi yöntemleri arasında kemoterapi, radyoterapi ve immünoterapi yer almaktadır. Lenfoma hakkında detaylı bilgiyi buradan öğrenebilirsiniz. …
Tiroid kanseri, tiroid bezinde oluşan kötü huylu bir tümördür. Bu tümörün belirtileri arasında boyunda şişlik, yutkunmada zorluk, ses kısıklığı gibi pek çok şey bulunabilir. Tanı için ultrasonografi, sintigrafi ya da biyopsi gibi testler yapılabilir. Cerrahi operasyonlar, tiroid kanserinin tedavisinde en sık kullanılan yöntemlerden biridir. Tedavi süreci hakkında daha fazla bilgiye sahip olmak için yazımızı okuyabilirsiniz. …
Lenfoma tedavisi gören ve iş hayatında olanlar için dengeli bir yaşam tarzı oluşturmak zorludur. Ancak, hasta ve işverenler arasında iletişim ve destekle bu süreç daha kolay hale gelebilir. Bu yazımızda lenfoma hastalarına iş hayatı dengesi için ipuçları ve işverenlere öneriler sunuyoruz. …
Vulva kanseri, kadınların genital bölgesinde bulunan vulva bölgesinde başlayan bir kanser türüdür. Risk faktörlerini ve belirtilerini öğrenmek için makalemizi okuyun. Erken teşhis tedavi şansını artırır. …
Endometrial kanser, rahim içi tabakanın kanseridir. Endometrial kanser tedavisi, cerrahi müdahale ile başlar. Cerrahi tedavi hakkında daha fazla bilgi edinmek için yazımızı okuyun. …
Kolorektal kanseri cerrahisi, kolon reseksiyonu ve anostomoz yöntemleriyle tedavi edilir. Bu yöntemler, hastalığın yayılmasını önler ve sağlıklı bir sindirim sistemine geri dönmenizi sağlar. Kolorektal kanseri teşhisi konmuş hastalar için bu cerrahi seçenekler, hayat kurtarıcı olabilir. Detaylı bilgi ve randevu için tıklayın. …
Lenfoma, vücuttaki bağışıklık sistemi hücrelerinde meydana gelen bir kanser türüdür. Lenf bezlerinde şişlik, yorgunluk, ateş ve gece terlemesi gibi belirtilere neden olabilir. Lenfoma nedir ve nasıl tedavi edilir? Bu soruların yanıtını öğrenmek için hemen tıklayın! …
Vajinal kanser en sık kadın genital kanseridir. Vajina kanseri tedavisi ameliyat, kemoterapi ve radyoterapi gibi yöntemleri içerir. Cerrahi tedavi, kanserli hücrelerin tamamen çıkarılmasını ve kanserin yayılmasını önlemeyi amaçlar. Kanser erken teşhis edilirse tedavi şansı daha yüksektir. Detaylı bilgiye ulaşmak için sitemizi ziyaret edin. …
Lenfoma risk faktörleri hakkında bilgilendirici bir yazı. Genetik ve çevresel faktörlerin lenfoma oluşumunda nasıl etkili olduğunu öğrenin ve sağlığınızı korumak için neler yapabileceğinizi keşfedin. Lenfoma risk faktörleri konusunda detaylı bilgi edinin. …
Genç yetişkinlerin sağlık kontrolleri ve taramaları, sağlıklı bir yaşamın temelini oluşturur. Bu yazıda, genç yetişkinler için önemli olan sağlık taramaları hakkında detaylı bilgilere ve önerilere yer verilmektedir. Bu taramalar sayesinde sağlıklı bir geleceğe adım atabilirsiniz. Hemen tıklayın! …
Cilt kanseri giderek artan bir sağlık sorunu haline gelmektedir. Ancak moleküler hedefe yönelik tedaviler, bu hastalığın önlenmesi ve tedavi edilmesinde umut verici sonuçlar vermeye başlamıştır. Bu yazımızda, cilt kanseri üzerine yeni gelişmeleri ele alıyoruz ve moleküler hedefe yönelik tedavilerin nasıl kullanılabileceğini açıklıyoruz. …
Midemde kanser var mı? Mide kanseri evreleri nelerdir? Erken teşhis hayat kurtarır. TEDA Sivas'ta mide kanseri teşhis ve tedavisini uzman doktorlarımızla yapıyoruz. Randevu alın, sağlığınızı kontrol edin. …
Lenfoma Nedir? Lenfoma, lenfosit adı verilen hücrelerin kanserli bir şekilde çoğalthığı bir tür kan kanseridir. Sık görülen lenfoma tipleri Hodgkin ve Non-Hodgkin lenfomadır. Belirtileri arasında şişmiş lenf düğümleri, ateş, terleme ve kilo kaybı yer alır. Erken teşhis hayat kurtarıcı olabilir. Detaylı bilgi için okumaya devam edin! …
Meme kanseri, hayatınızı ve yakınlarınızı derinden etkileyen bir hastalıktır. Ancak, kanserden sonra da umut vardır. Meme Kanseri ve Kanserden Sonra İyileşme: Yaşamın Yeniden İnşası kitabı, kanserle mücadele edenler için yol gösterici bir rehberdir. Kitapta, hastalığın belirtileri, teşhis süreci ve tedavi seçenekleri hakkında bilgi sahibi olacaksınız. Ayrıca, kanserden sonra yeniden sağlıklı bir hayatın nasıl olabileceği konusunda da fikir edineceksiniz. Bu kitap, kanserle mücadele edenlere umut ve ilham veriyor. …
Non-Hodgkin lenfoma, lenfositlerin kontrolsüz büyümesiyle karakterize bir kan kanseridir. Hastalık, lenfoma hücreleri olarak da bilinen kanser hücreleri tarafından lenf düğümleri, lenf damarları, kemik iliği ve diğer lenfatik dokuların istila edilmesiyle ortaya çıkar. Tedavi seçenekleri arasında kemoterapi, radyoterapi, immünoterapi ve hatta kök hücre nakli yer alabilir. Erken teşhis hayat kurtarıcıdır! …
Hipertiroidi ve tiroid nodüllerinde biyopsi işlemi, tiroid bezlerinin sağlığı için önemlidir. Bu işlem sayesinde, nodüllerin kanserli olup olmadığı tespit edilebilir. Tiroid nodülleriniz varsa, bu işlemi yaptırmayı düşünmelisiniz. Sağlığınıza önem verin, biyopsi için hemen randevu alın. …
Lenfoma Evreleri hakkında bilgi almak isteyenler için doğru yerdesiniz. Lenfoma evreleri genellikle 1'den 4'e kadar numaralandırılır ve tedavide önemli bir rol oynar. Bu hastalığın erken evrelerinde teşhis ve tedavi, başarı şansını artırabilir. Lenfoma Evreleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için sitemizi ziyaret edin. …